Overlijden

Graag leggen wij u uit wat u kunt doen in geval van overlijden. Wij hebben een aantal vragen voor u op een rijtje gezet.

Wat moet ik doen als mijn partner of medehuurder is overleden?

Het overlijden van een dierbare is zwaar en er zijn al veel zaken die geregeld moeten worden. Hoewel het belangrijk is dat u het ons gauw laat weten, zullen wij ons uiterste best doen om u bij de veranderingen omtrent uw huurovereenkomst zoveel mogelijk te helpen. Wij begrijpen dat u door een moeilijke periode gaat en zullen u ontlasten waar mogelijk.

Wat gebeurt er als de medehuurder, hoofdhuurder, partner of echtgenoot is overleden?

Indien uw medehuurder komt te overlijden, zal de totale huur overgaan op de andere contractant. Bij het overlijden van uw echtgenoot, maakt u rechtswege aanspraak op de huurwoning. Als uw partner de hoofdhuurder is en overlijdt, dient u een aanvraag te doen voor een nieuwe huurovereenkomst.
We verzoeken u in alle gevallen de overlijdensakte te mailen naar info@www.heijmeijervastgoed.nl, zodat wij dit kunnen aanpassen in het huurdossier.

Wat moet ik doen als de huurder is overleden en ik geen medehuurder ben?

Indien u een ongehuwde partner of kind bent van de huurder, kunt u een verzoek indienen voor het overnemen van de huurovereenkomst. Hieraan worden wel voorwaarden gesteld, zoals voldoende inkomen en reeds minimaal twee jaar woonachtig op het adres van de huurwoning.
Bij het wijzigen of het opstellen van een nieuwe huurovereenkomst worden eenmalige administratiekosten in rekening gebracht. Bij vragen kunt u contact met ons opnemen, wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 023 – 531 91 92.

Vragen

  • Heeft u een andere vraag? Vul dan dit formulier in

    Donec rutrum congue leo eget malesuada. Donec rutrum congue leo eget malesuada.