NEXT Haarlem

Je hebt besloten te scheiden. Maar waar moet je heen? Bij vrienden op de bank? Voor duizenden euro’s iets huren? Het vinden van tijdelijke woonruimte na een scheiding zorgt vaak voor veel extra stress in een toch al stressvolle periode. In Haarlem opende daarom een scheidingshotel. Speciaal om mensen die nét in een scheiding liggen wat adempauze te geven.

Het hotel – dat meer de uitstraling heeft van een luxe appartementencomplex – is alleen bedoeld als tijdelijk verblijf. Mannen en vrouwen kunnen er tijdens en na hun scheiding minimaal zes en maximaal 24 maanden verblijven. Er zijn 18 scheidingsappartementen, die verschillen in prijs en grootte. Ook voor kinderen is er ruimte. Alle appartementen zijn gemeubileerd en hebben een eigen badkamer, keuken en toilet. De prijzen beginnen bij 885 euro per maand. Dit is inclusief de kosten voor gas, water, licht en internet. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een algemene was ruimte.

De appartementen zijn ontwikkeld door een commerciële partij, maar de projectontwikkelaar wil met het kleinschalige project voornamelijk bijdragen aan een soepel verloop van een ingrijpende periode. ,,Als je net gaat scheiden kom je voor een hoop praktische problemen te staan. Met het faciliteren van tijdelijke, betaalbare huisvesting in Haarlem willen we een van deze problemen wegnemen”, vertelt de projectontwikkelaar van HBB Groep.

Selectiecriteria

Next is in beginsel bedoeld voor een specifieke doelgroep, omdat er voor deze doelgroep een grote behoefte bestaat aan tijdelijke huisvesting in deze vorm. Voor wie NexT in beginsel is bedoeld zie je hier:

  1. NexT is er voor een van de partners van getrouwde of samenwonende stellen die gaan scheiden of recent gescheiden zijn en die geen goede alternatieve verblijfsruimte kunnen vinden
  2. Het uit elkaar gaan is in gang gezet maar nog niet afgerond
  3. Het samen blijven wonen in de gezamenlijke woning is niet langer houdbaar
  4. NexT is er voor partners met of zonder kinderen

Als er geen wachtlijst is houdt Next zich het recht voor om verblijfsruimten tijdelijk aan derden te verhuren, die niet direct tot de doelgroep behoren.

Heijmeijer Vastgoed Management is verantwoordelijk de verhuur en het technisch beheer van de appartementen. Kent of bent u iemand die geïnteresseerd is in dit concept?

Dan kan er contact worden opgenomen via de mail: Info@boonstra.nl of telefonisch op: 023-5319192