Huurbetaling

Heeft u vragen omtrent de betaling van de huur, servicekosten of over de huurverhoging? Wij hebben een aantal vragen op een rijtje gezet.

Wanneer wordt de huur afgeschreven?

De huur wordt altijd op de eerste dag van de maand afgeschreven. Mocht deze dag in het weekend zijn, dan zal het op de eerstvolgende werkdag worden afgeschreven.

Hoe kan ik een automatische incasso instellen?

Als u uw huurovereenkomst tekent, ontvang u ook een machtigingsformulier om een automatische incasso af te geven. Indien u dit formulier invult, zullen wij de automatische incasso voor u instellen. Mocht u al een bewoner zijn en nog geen automatische incasso hebben, dan kunt u ons via info@www.heijmeijervastgoed.nl laten weten dat u alsnog een automatische incasso wilt afgeven.

Wat gebeurt er zodra ik een huurachterstand heb?

U dient direct contact met ons op te nemen, via 023 – 531 91 92 of info@www.heijmeijervastgoed.nl. Wij zullen met u bespreken welke vervolgstappen worden ondernomen.

Waarom heb ik een aanmaning ontvangen?

Wij versturen een aanmaning als u een huurachterstand heeft. Een aanmaning geeft u een betalingstermijn van 14 dagen om de onbetaalde huur inclusief incassokosten alsnog te betalen. Indien u de huurachterstand en bijkomende incassokosten niet tijdig betaald, zijn wij genoodzaakt verdere stappen te ondernemen.

Waarom heb ik een brief ontvangen van het incassobureau of de deurwaarder?

In dit geval heeft Heijmeijer Vastgoed Management het incasseren van de huurachterstand overgedragen aan het incassobureau of de deurwaarder. In dit geval moet u onmiddellijk zelf contact met het incassobureau of de deurwaarder opnemen. Zij leggen uit wat er van u wordt verwacht.

Wat moet ik doen als ik mijn huur niet (meer) kan betalen?

Mocht u de huur door privé omstandigheden niet meer kunnen betalen, kunt u contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken via info@www.heijmeijervastgoed.nl of u kunt bellen naar 023 – 531 91 92.

Hoe kan ik een wijziging in bankrekeningnummer doorgeven?

Bij wijzigingen van gegevens kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

De Belastingdienst bepaalt of u recht heeft op huurtoeslag. Kijk hier of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. Indien u in aanmerking komt voor huurtoeslag, dient u dit zelf aan te vragen bij De Belastingdienst.

Vragen

  • Heeft u een andere vraag? Vul dan dit formulier in

    Donec rutrum congue leo eget malesuada. Donec rutrum congue leo eget malesuada.