Huurverhoging

Huurders hebben recht op een goede beveiliging van persoonsgegevens. Hier behandelen we een aantal vragen omtrent uw persoonsgegevens.

Wanneer wordt de huurprijs verhoogd?

De huurprijs wordt jaarlijks aangepast op 1 juli. Hierover ontvangt u tijdig een brief met de betreffende huurprijs aanpassing.

Hoe wordt de huurverhoging bepaald?

De huurverhoging van gereguleerde (sociale) huurwoningen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het inkomen van de huurder, het wettelijk toegestane maximale huurbedrag en de maximale toegestane huurverhoging. Het wettelijke toegestane maximale huurbedrag is gebaseerd op de puntentelling die van toepassing is op uw huurwoning. De puntentelling onderscheidt twee groepen huurwoningen, namelijk de geliberaliseerde en de gereguleerde (sociale) woningen. Indien er sprake is van een gereguleerde huurovereenkomst, wordt de maximale huur bepaald door de punten. Bij een geliberaliseerde huurwoning is de huurverhoging gebaseerd op vraag en aanbod in de woningmarkt.

Hoe maak ik bezwaar tegen de huurverhoging?

Als u het niet eens bent met de huurverhoging, kunt u bezwaar maken per mail via info@www.heijmeijervastgoed.nl. Bij een gereguleerd huurcontract dient u het formulier van de Huurcommissie mee te sturen. Indien u een geliberaliseerd huurcontract heeft, is bezwaar maken enkel mogelijk bij een verhogingspercentage die afwijkt van het huurcontract. Lees meer over huurverhogingen en bezwaar maken tegen huurverhogingen op www.huurcommissie.nl.

Vragen

  • Heeft u een andere vraag? Vul dan dit formulier in

    Donec rutrum congue leo eget malesuada. Donec rutrum congue leo eget malesuada.